– Entitats catalanes porten instruments musicals als refugiats sirians

[ 30-05-2018 ] Beirut (EFE).- Un grup d’associacions catalanes va a dur instruments de música a nens libanesos pobres i sirians refugiats al Líban perquè aprenguin a tocar i ajudar-los a oblidar el drama del conflicte, han dit avui a Efe els responsables del projecte.
«Estem disposats a treballar des de Catalunya perquè els refugiats sirians i els nens libanesos d’escassos recursos puguin tenir a través de la música informacions i oblidar una mica el que han viscut», ha explicat a Efe l’expresident del Consell de l’Advocacia catalana i degà del Col·legi de Girona, Carles McCragh, que dóna suport a la iniciativa.
El projecte, que es posarà en marxa entre octubre i novembre, preveu lliurar instruments musicals a cent nens, la meitat libanesos i la meitat sirians, que viuen al camp de refugiats d’Alba, ubicat a Akkar, una regió pobra en l’extrem nord del Líban.
L’objectiu és que els nens aprenguin a tocar música siriana, libanesa, «catalana i espanyola» i al final del projecte, de tres anys de durada, participaran en un concert a Catalunya, segons ha detallat a Efe el director de l’ONG Horizon for Syrians, Joan Babeli.
Babeli, originari d’Alep (Síria) i que viu des de fa 38 anys a Catalunya, ha detallat que es portaran al Líban instruments musicals procedents d’Espanya que no estan sent utilitzats «però que estan en bon estat».
«La música dóna vida, elimina els desastres i pot transformar una mirada fent-la més optimista», ha afirmat Babeli, que també ha assegurat que la iniciativa ha estat acollida amb «entusiasme i alegria» pels nens.

El projecte compta amb el suport del Col·legi d’Advocats de Catalunya, l’ONG Horizon for Syrians, el suport de l’Associació Catalunya-Líban i altres associacions libaneses, entre elles l’Associació Secours Populaire Libanais i l’ONG Amel. EFE

LA VANGUARDIA – 30/05/2018 – Barcelona, Catalunya (Spain)
EL PERIÓDICO – 30/05/2018 – Barcelona, Catalunya (Spain)